Lotto-Soudal niet naar WK ploegentijdrijden, Quick-Step én Veranda's Willems wel

Koen Frans
Koen Frans
| 0 reacties
Lotto-Soudal niet naar WK ploegentijdrijden, Quick-Step én Veranda's Willems wel

Omdat ze zelf voor alle kosten moeten instaan, dreigden de WorldTour teams er mee om het WK te boycotten. Het compromis: elke ploeg mag zelf beslissen of het wil deelnemen. Lotto-Soudal stuurt alvast zijn kat.

"De discussie dateert al van vorig jaar op het WK in Richmond. Zo’n WK kost ons circa 45.000 euro. Dan rijst de vraag wat je in return krijgt. Vorig jaar in Richmond was elke ploeg beloofd dat ze minstens één minuut in beeld zou komen. Maar al deden we het met een zevende plaats best goed, toch kwamen we nauwelijks op tv. Dus doen we dit jaar niet mee", zegt Lotto-Soudal manager Marc Sergeant in Het Nieuwsblad.

Etixx-Quick Step, vorig jaar tweede op het WK, reist wel af naar het Midden-Oosten. Net als AG2R, Astana, BMC, Movistar, Orica-BikeExchange, Giant-Alpecin, Katusha, LottoNL-Jumbo en Team Sky.

Ook het continentale Veranda’s Willems reist straks naar Qatar voor het WK ploegentijdrijden. "In de loop van het seizoen vonden we met BR Performance een bijkomende sponsor. Qatar en het WK ploegentijdrijden was voor hen de voorwaarde om mee in ons verhaal te stappen", aldus manager Ivan De Schamphelaere.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties