Snoeiharde kritiek op EK Wielrennen: "Hebben al een overvolle kalender"

Koen Frans
Koen Frans
| 0 reacties
Snoeiharde kritiek op EK Wielrennen: "Hebben al een overvolle kalender"

Deze week vindt in het Franse Plumelec voor het eerst het Europees kampioenschap voor profs plaats. Mét landenploegen, zoals op een WK. Niet iedereen is even opgezet met deze extra wedstrijd.

"We zitten nu al met een overvolle kalender", foetert Lotto-Soudal-ploegleider Marc Sergeant in Het Nieuwsblad. "Om daar dan nog eens een wedstrijd bij te duwen? Dat zie je ook aan de datum. Een dag voor de start van de Eneco Tour. Dat is bijzonder ongelukkig. Neem Tiesj Benoot. Hij wilde dolgraag EK en Eneco Tour rijden en zal dat ook doen. Maar organiseer het maar om hem op tijd in Nederland te krijgen."

Ook Patrick Lefevere, manager bij Etixx Quick-Step is niet te spreken over het EK. "Wat is hier de toegevoegde waarde van? Ik moet straks acht renners afstaan aan verschillende nationale ploegen? En wat krijg ik ervoor terug? Dat ze straks een wedstrijd rijden in een shirt en broek waar mijn sponsors niet of nauwelijks op terug te vinden zijn? Voor de rest ben ik er alleen maar geld aan kwijt."

Gilbert de kopman

De Belgische delegatie heeft Philippe Gilbert als kopman meegenomen naar Frankrijk. Het parcours was ook op het lijf van Greg Van Avermaet en Tim Wellens geschreven, maar die lieten de bondscoach verstaan dat ze niet geïnteresseerd waren.

Lefevere heeft ook zo'n renners in de ploeg. "Ik stel vooral vast dat iemand als Terpstra uitdrukkelijk heeft gevraagd het EK niet te rijden. Nee, mij krijgen ze niet warm voor dit EK. Integendeel, als ik alle heisa over het WK ploegentijdrijden zie, erger ik mij nog meer. Dat ze eerst eens leren een fatsoenlijk WK te organiseren, vooraleer ze aan een nieuw evenement beginnen", is Lefevere duidelijk.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties