"Tiesj Benoot en Tim Wellens hebben een trend gezet binnen deze ploeg"

Redactie
| 0 reacties
"Tiesj Benoot en Tim Wellens hebben een trend gezet binnen deze ploeg"

Veel renners wagen zich de laatste jaren meer aan de combinatie wielrennen met een opleiding aan hogeschool of universiteit. Tim Wellens en Tiesj Benoot zijn de trendsetters hiervan bij Lotto Soudal.

Tim Wellens rondde zijn studies met succes af, Tiesj Benoot is momenteel nog bezig met zijn studies TEW aan de universiteit van Gent. Kurt Van De Wouwer, opleider bij het beloftenteam van Lotto Soudal, is daar tevreden over. Momenteel studeren 18 van de 23 beloftenrenners bij Lotto Soudal nog verder. "Dit is een positieve evolutie", stelt Van De Wouwer in HLN.

Een trend

"Tim was de eerste die er zich aan waagde, met succes. Tiesj volgde. Zij hebben een trend gezet binnen deze ploeg. Ook de rest springt nu op die kar. Hoe graag we het ook willen: niet iedereen wordt profrenner. Dan is het natuurlijk goed dat je nog iets achter de hand hebt waarop je kan terugvallen", zegt Van De Wouwer.

Vaak is de combinatie niet gemakkelijk. "Met een beetje goodwill van de school en een degelijke examenspreiding lukt het wel. Aan de renners zelf zal het niet liggen. Zij motiveren elkaar. Sportief én intellectueel", besluit de ploegleider.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties