Benoot met vertrouwen naar EK: "Zo maakt ons land het meeste kans op een medaille"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Benoot met vertrouwen naar EK: "Zo maakt ons land het meeste kans op een medaille"

Het is stilletjes aan aftellen tot het eerste EK ooit bij de profs. Ons land zakt met een sterke delegatie af naar het Franse Plumelec. Eén van die sterke renners is de nog steeds maar 22-jarige Tiesj Benoot.

Benoot heeft de Canadese koersen in Québec en Montréal gereden en werd daarna zesde in de GP van Wallonië. De jonge renner is er klaar voor. "Ik ga met heel veel zelfvertrouwen naar het EK", opent Benoot bij zijn team. "Het komt er nu op aan om zoveel mogelijk te rusten, zodat de jetlag tegen zondag verteerd is."

De Oost-Vlaming hoopt zondag op een harde koers die snel openbreekt. "Enkele landen zullen wellicht de koers controleren. Ik hoop zelf dat de finale vroeg openbreekt en dat het lastig wordt. België kan de koers ook hard maken op wat een lastig circuit zou zijn. Zo maakt ons land het meeste kans op een medaille."

Ik houd vooral rekening met Alaphilippe en Gallopin - Tiesj Benoot

Wie zijn de grote favorieten voor Benoot? "Ik houd vooral rekening met Julian Alaphilippe en Tony Gallopin", aldus Benoot. "Maar ook Vakoc, Kwiatkowski en Sagan doen natuurlijk mee. Er zijn heel veel sterke deelnemers, maar ons land heeft ook enkele namen die genoemd mogen worden", besluit de renner.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties