25-jarige Italiaan loopt tegen dopinglamp: "Een idioot die denkt dat hij slimmer is dan de rest"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
25-jarige Italiaan loopt tegen dopinglamp: "Een idioot die denkt dat hij slimmer is dan de rest"

Doping is spijtig genoeg nog steeds niet uit het peloton verdwenen. De UCI heeft bekendgemaakt dat een Italiaanse renner van wielerploeg Wilier-Southeast tegen de lamp is gelopen.

Het betreft Samuele Conti, een 25-jarige Italiaan die voor Wilier-Southeast koerst. De renner is op 13 augustus 2016, tijdens een controle buiten competitie, betrapt op het gebruik van het groeihormoon GHRP-2. Dat heeft de UCI bekendgemaakt.

Teammanager Angelo Citracca is razend op zijn renner, die ondertussen voorlopig geschorst werd. "Dit komt aan als een shock", zegt de Italiaan. "We hebben een systeem van controles om de ploeg zo transparant mogelijk te maken. Spijtig genoeg kunnen de acties van één idioot alles ruïneren."

Hij zet de jobs van 40 personen en het leven van 40 families op het spel - teammanager Angelo Citracca

"Hij zet de jobs van 40 personen en het leven van 40 families op het spel. Ik heb met Samuele gesproken en hij zegt me dat hij vitaminesupplementen genomen heeft. Ik geloof niets van die onzin", is Citracca duidelijk. "Dit is gewoon een excuus van een idioot die denkt dat hij slimmer is dan de rest."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties