Lambrecht uit frustratie: "Dit zal nog een tijdje pijn doen"

Lambrecht uit frustratie: "Dit zal nog een tijdje pijn doen"

Bjorg Lambrecht zat er mistroostig bij met zijn zilveren medaille. Vooraf had hij waarschijnlijk getekend voor een tweede plaats, maar hij zag in extremis het goud uit handen glippen.

"Als je zo dicht bij die titel bent, dan win je geen zilver, maar verlies je goud", zei Lambrecht achteraf. "Ik ben ontgoocheld. De ploeg heeft ongelooflijk sterk gereden in de achtervolging. Ze zorgden ervoor dat de kloof nooit te groot werd. Ik heb nooit gepanikeerd. Die jongens vooraan waren klimmers, geen hardrijders", zei hij aan Belga.

Op de slotklim moest Lambrecht uit zijn pijp komen om het af te maken. "Ik moest mijn sprint vroeg aanzetten, misschien iets te vroeg, maar dat kan ik niemand verwijten, iedereen had al hard gewerkt. Die Wit-Rus kwam over me op, maar ik dacht dat ik hem nog remonteerde op de meet met mijn jump. Ik geloofde echt in dat goud."

Ik hoop dat ik in wedstrijden die hierna volgen nog één en ander recht kan zetten en dit verloren goud snel kan vergeten

Bjorg Lambrecht

Het was een official die het slechte nieuws kwam melden. "Ik verlies hier het goud en dat zal nog een tijdje pijn doen. Ik hoop dat ik in wedstrijden die hierna volgen nog één en ander recht kan zetten en dit verloren goud snel kan vergeten. Misschien kan ik hier binnen een paar weken tevreden mee zijn, maar nu nog helemaal niet."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties