Topfavoriet Van Avermaet vindt het parcours van de Eneco Tour "weinig uitdagend"

Koen Frans
Koen Frans
| 0 reacties
Topfavoriet Van Avermaet vindt het parcours van de Eneco Tour "weinig uitdagend"

Greg Van Avermaet startte vandaag als een van de topfavorieten voor de eindzege in de Eneco Tour. De olympisch kampioen had de ritten van de etappekoers door Nederland en België graag wat zwaarder gezien.

"Om eerlijk te zijn, kijk ik niet uit naar deze Eneco Tour", aldus de 31-jarige Van Avermaet tegen De Telegraaf. "Alleen de rit naar Geraardsbergen vind ik mooi. De rest is voor mij slechts opvulling. In de Eneco Tour moet zeker een Ardennenrit zitten, waar je echt het verschil kunt maken."

De twaalfde editie van de Eneco Tour is vooral gunstig voor sprinters en tijdrijders. In de eerste vijf etappes staan er een individuele tijdrit, een ploegentijdrit en twee geheel vlakke etappes op het programma. In rit vier zitten een aantal klimmetjes die bekend zijn uit de semiklassieker de Brabantse Pijl, maar ook dat zou een sprint kunnen worden.

Het slotweekend begint met een etappe met zes colletjes rondom Maastricht en Luik, maar het peloton gaat niet echt de Ardennen in. Op zondag is de op papier zwaarste rit met finish op de Muur van Geraardsbergen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties