Dubbelslag voor Etixx-Quick Step: na goud op WK nu ook winst in Parijs-Tours

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 7 reacties
Dubbelslag voor Etixx-Quick Step: na goud op WK nu ook winst in Parijs-Tours

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Fernando Gaviria heeft de dag van Etixx-Quick Step helemaal compleet gemaakt. Na de WK-titel in de ploegentijdrit bezorgde de Colombiaan zijn ploeg een nieuwe triomf na een late uitval. Gaviria bleef nipt het sprintende peloton voor.

Zeven renners zorgden voor de ontsnapping van de dag in de laatste klassieker van het seizoen. Floris Gerts, Pirmin Lang, Warren Barguil, Brian Van Goethem, Kévin Lebreton en Arnaud Gerard gingen samen met onze landgenoot Maarten Wynants (LottoNL-Jumbo) op zoek naar roem in Tours.

FDJ, Lotto-Soudal en Dimension Data zorgden er al snel voor dat de voorsprong nooit te groot werd. Het was dan ook al snel duidelijk dat de kopgroep gegrepen zou worden. Toen de vluchters bijna gevat werden, achtte Greg Van Avermaet zijn moment gekomen. De olympische kampioen ging er met enkele renners vandoor, maar hun aanval draaide op niets uit.

Toch geen sprint

Bert De Backer en Sergey Lagutin probeerden het nog met een ultieme poging, maar alles kwam terug samen. Het peloton leek op weg naar een sprint, maar Fernando Gaviria kreeg in de laatste kilometer enkele meters voorsprong.

De Colombiaan hield stand en bleef een sprintende Arnaud Démare en onze landgenoot Jonas Van Genechten voor. Een perfecte dag voor Etixx-Quick Step, dat eerder al mocht zegevieren in de ploegentijdrit in Qatar.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties