Van Aert kan dan toch zegevieren in Ronse na incidentrijke GP Mario De Clercq

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 21 reacties
Van Aert kan dan toch zegevieren in Ronse na incidentrijke GP Mario De Clercq
Foto: © photonews

Een dag na de Brico cross in Meulebeke heeft Wout Van Aert mogen zegevieren in de GP Mario De Clercq in Ronse. Van der Poel leek op weg naar de zege, maar werd net als Van Aert even daarvoor getroffen door pech. Het was de eerste manche in de DVV Verzekeringen Trofee.

Tom Meeusen kende een prima en snelle start. Hij kreeg al meteen een gretige Wout Van Aert en enkele andere renners met zich mee. Van Aert schudde in het begin van de cross al enkele keren aan de boom. Mathieu van der Poel zat in achtste positie en keek de kat uit de boom in de eerste twee rondes.

Maar Van Aert kende – net zoals in Gieten – materiaalpech en was even later op achtervolgen aangewezen. Mathieu van der Poel en Michael Vanthourenhout gingen er met hun tweetjes vandoor, maar de Nederlander liet zijn metgezel al snel achter. Van Aert leek uitgeteld te zijn, maar dan gebeurde het onwaarschijnlijke.

Ook pech voor van der Poel

Van der Poel trapte met zoveel kracht op zijn pedaal dat beide pedalen naar beneden hingen. Ook materiaalpech dus voor die andere grote naam. De Nederlander moest te voet naar de materiaalzone en Van Aert ging er op en er over.

De vogel was gaan vliegen, want van der Poel kon zijn achterstand op Van Aert niet meer goedmaken. Van Aert heeft zo zijn revanche voor zaterdag beet. In de strijd om de tweede plaats haalde Jens Adams het van Michael Vanthourenhout. Van der Poel moest tevreden zijn met een vierde stek.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties