Fanclubs van Boonen en Van Avermaet zijn het eens: "Het moet een harde koers worden"

Bart Ver Elst Sander De Graeve
Bart Ver Elst en Sander De Graeve
| 26 reacties
Fanclubs van Boonen en Van Avermaet zijn het eens: "Het moet een harde koers worden"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Vandaag is het eindelijk zover, dan krijgen we de wegrit bij de elite op het WK wielrennen in Qatar. We legden fanclubs van Tom Boonen en Greg Van Avermaet dezelfde vragen voor. Daarbij hebben we het ook over de kansen en de favorieten.

Wie zijn de grote favorieten?

"Ik denk dat ze Peter Sagan in het oog moeten houden", opent Tania De Mey, voorzitster van de supportersclub van Van Avermaet. "Hij blijft de grote man om te kloppen. Hij kan zowel in een sprint als in een vlucht zijn plan trekken. Greg heeft zeker geen schrik van Sagan. Ze hebben elkaar al genoeg klopt."

Christophe Scheire, voorzitter van Boonens fanclub De Wielkeszuigers, gelooft in de kansen van zijn poulain. "Ik geef Tom heel veel kans om wereldkampioen te worden. Hij kent de woestijn als zijn broekzak en weet beter dan wie dan ook hoe er daar gekoerst moet worden. Tevens heeft hij enorm toegeleefd naar dit WK en oogt hij heel scherp."

Tom Boonen is ons speerpunt in een massasprint

"Maar als het Tom niet is, gunnen we het als Oost-Vlaming Greg zeker en vast", gaat Scheire verder. Iets wat ook bij het kamp van Van Avermaet het geval is. "Tom en Greg zullen samen goed overeenkomen. In een massasprint zal Greg Tom helpen. Ze zijn volwassen genoeg om elkaar te helpen", aldus De Mey.

Toch sluit ze de kansen van Van Avermaet niet uit. "Ik denk dat de kans altijd bestaat dat Greg zal winnen. Rio was ook geen parcours voor hem omdat het te moeilijk zou zijn. Greg is altijd gedreven. Een kermiskoers of een grote koers? Hij wil altijd winnen. Dat is Greg. Hij gaat er altijd voor."

Wat is het ideale scenario voor Tom en Greg?

Beide kampen zijn het er over eens. Het moet een harde koers worden. "Het ideale scenario is volgens mij de koers hard maken van in het begin en al voor een schifting proberen te zorgen in de woestijn", zegt de voorzitter van de fanclub van Boonen. "In de plaatselijke rondes zal het er vooral op aankomen om de koers te controleren."

Wegrijden met een kleine groep is een ideaal scenario voor Van Avermaet

"En we moeten zien dat we niet door verschillende blokken in het verlies gereden worden", weet Scheire. Ook De Mey opteert voor een harde koers. "Een harde koers van in het begin. En liefst natuurlijk met een groepje weg zijn."

"Daarin kan Greg het afmaken. Als hij kan wegrijden en die spurters na 250 kilometer minder kracht hebben, dan kan alles. Maar in een massasprint zijn er jongens die sneller zijn", besluit de voorzitster van de fanclub van de BMC-renner.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties