Van der Poel beseft: "Spannend tot op de meet, want het was superzwaar"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 1 reacties
Van der Poel beseft: "Spannend tot op de meet, want het was superzwaar"

Mathieu van der Poel is dezer dagen het zwarte beest van Wout Van Aert. De Nederlander won in Zonhoven zijn tweede wedstrijd in de Superprestige, maar moest daar wel vrij diep voor gaan.

“Ik heb een serieuze inspanning moeten leveren tijdens deze cross”, stak winnaar Mathieu van der Poel van wal na de race in Zonhoven. “Iedere ronde voelde ik me meer en meer kapot gaan. Ik vind het een tof parcours, maar het was superzwaar en ook nog redelijk warm.”

Tijdens de cross bestond er nooit twijfel over het feit dat of van der Poel, of Van Aert zou zegevieren. “Wout en ik hadden de hele tijd alles onder controle, hé. Toen we doortrokken werd onze voorsprong groter, maar uiteindelijk bleef het spannend tot op de meet.”

"Eindzege Superprestige? Altijd spannend tot de laatste cross"

Mathieu van der Poel

Na twee wedstrijden in de Superprestige, staat van der Poel voor Van Aert aan de leiding. “Dat het tussen ons twee zal gaan voor de eindzege? Dat ligt in de lijn der verwachtingen. Maar in de Superprestige is het altijd spannend tot de laatste cross in Middelkerke. Dat zal dit jaar niet anders zijn.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties