Analyse Bahrain-Merida heeft al heel wat renners in huis gehaald, maar ...

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Bahrain-Merida heeft al heel wat renners in huis gehaald, maar ...

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Bahrain-Merida Cycling Team is volgend jaar wellicht zeker van een licentie in de WorldTour. De ploeg uit het Midden-Oosten heeft ondertussen al heel wat renners in huis gehaald, maar wat zijn de troeven van de gloednieuwe formatie?

Het absolute speerpunt van Bahrain-Merida is ongetwijfeld Vincenzo Nibali. De Italiaanse ex-winnaar van de Giro en de Tour maakt de overstap van Astana en moet uitblinken in het hooggebergte. In het rondewerk krijgt hij onder meer de steun van Giovanni Visconti, Kanstantsin Siutsou en Javier Moreno.

Met Ion Izzagire en Borut Bozic heeft de ploeg ook twee gepatenteerde hardrijders in de rangen. Zij zijn tot iets in staat in het werk tegen de klok.In de Ardennenklassiekers is Enrico Gasparotto, die de overstap van Wanty-Groupe Gobert maakt, de kopman bij uitstek. Heinrich Haussler kan een troef zijn in de Vlaamse wedstrijden.

Enrico  Gasparotto mag ongetwijfeld zijn kans gaan in de Ardennenklassiekers

Met Sonny Colbrelli is er slechts één man die voor gevaar kan zorgen in de massasprints. 'Gevaar kan zorgen', want de huidige renner van Bardiani-CSF is absoluut geen veelwinnaar. Enkel in kleinere rittenkoersen kan hij mogelijk toeslaan. Er zullen zeker nog minstens 6 of 7 renners bij moeten komen of de ambities zullen bijgesteld moeten worden.

De voorlopige selectie van Bahrain-Merida: Vincenzo Nibali (Astana), Giovanni Visconti (Movistar), Manuele Boaro (Tinkoff), Kanstantsin Siutsou (Dimension Data), Borut Bozic (Astana), Sonny Colbrelli (Bardiani-CSF), Heinrich Haussler (IAM Cycling), Grega Bole (Nippo-Vini Fantini), Niccolo Bonifazio (Trek-Segafredo)

Enrico Gasparotto (Wanty-Groupe Gobert), Ivan Garcia Cortina (Klein Constantia), Ramunas Navardauskas (Cannondale-Drapac), Yukiya Arashiro (Lampre-Merida), Tsgabu Grmay (Lampre-Merida), Luka Pibernik (Lampre-Merida), Chun Kai Feng (Lampre-Merida), Javier Moreno (Movistar), Ion Izagirre (Movistar)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties