"Ik heb Tom Boonen in 13 of 14 jaar nooit zo ontgoocheld gezien"
Redactie
| 5 reacties

Patrick Lefevere begrijpt ontgoocheling van Tom Boonen na bronzen medaille

"Ik heb Tom Boonen in 13 of 14 jaar nooit zo ontgoocheld gezien"
Foto: © photonews

Geen tweede wereldtitel voor Tom Boonen in Qatar, wel een bronzen medaille. Zijn ploegmanager bij Etixx-Quick Step Patrick Lefevere zag dat zijn renner ontgoocheld was na afloop.

Boonen werd vooraf getipt als één van de topfavorieten. "Het is niet zoals bij de Olympische Spelen. Daar zijn er drie medailles en is het wel mooi om brons te hebben", opent Patrick Lefevere in HNB. "Op een WK is dat toch anders. Je moet je inbeelden hoe Tom dat beleeft."

"Dit was zijn laatste WK, zijn laatste kans. Hij heeft alles op deze wedstrijd gezet. En dan is het net niet. Ik heb Tom in 13 of 14 jaar nooit zo ontgoocheld gezien. Ik snap dat", aldus Lefevere. "Maar gezien de omstandigheden was het moeilijk. Sagan is ook gene pipo, hé. Het is de beste coureur ter wereld."

Koerstactiek

Achteraf stonden veel mensen perplex bij de koerstactiek van de Belgen. "Achteraf is het makkelijk praten. Je kan de Belgen zeker niet verwijten dat ze niet moedig gekoerst hebben. Maar ze nemen Sagan inderdaad mee naar de streep, zoals dat op het EK ook gebeurd was", besluit Lefevere.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

14/12/2019 GP Mario de Clercq
15/12/2019 Vlaamse Druivencross
21/12/2019 Waaslandcross
22/12/2019 Citadelcross
26/12/2019 Heusden-Zolder

Nieuwste reacties