Amper twee tijdritten, Froome weet genoeg: "Dit is een Tour voor de klimmers"

Koen Frans
Koen Frans
| 6 reacties
Amper twee tijdritten, Froome weet genoeg: "Dit is een Tour voor de klimmers"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Chris Froome was aanwezig op de voorstelling van de Tour 2017. Nadat hij vernam dat er maar twee tijdritten in het parcours zaten wist de drievoudige Tourwinnaar genoeg: "Dit is een Tour voor de klimmers."

"Het ziet er zwaar uit, met een beperkt aantal tijdritkilometers. Ach, het hoort erbij. Ik zal me in mijn trainingen focussen op het klimmen, want dit wordt een Tour voor de klimmers", zei Froome. De Brit won de Ronde van Frankrijk in 2013, 2015 en 2016.

Froome werd geconfronteerd met het feit dat er ook minder klimkilometers en minder aankomsten op hoogte waren opgenomen in het routeschema, dat dinsdag in Parijs werd gepresenteerd. "Echt? Ik dacht dat er juist meer geklommen moest worden. Ik zie een aantal loodzware ritten. Onder meer die naar de Col d'Izoard. Het wordt in ieder geval een race die je wint of verliest in de bergen."

De renner van Sky verheugde zich nu al op de vijfde etappe, met de aankomst boven op La Planche des Belles Filles in de Vogezen. "Daar heb ik goede herinneringen aan." Froome won er in 2012, toen nog als helper van Bradley Wiggins, voor het eerst een Touretappe.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties