Na twee keer wereldkampioen op rij: "De beste jaren van Sagan moeten nog komen"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties

Ex-ploegmaat Frederik Willems denkt dat de beste jaren van Peter Sagan nog moeten komen

Na twee keer wereldkampioen op rij: "De beste jaren van Sagan moeten nog komen"

Peter Sagan is nog steeds maar 26 jaar oud en toch kan hij al een aardig palmares voorleggen. Ploegleider Steven de Jongh vindt hem de nieuwe Tom Boonen, ex-ploegmaat Frederik Willems zegt dat dit verhaal zeker nog niet op zijn einde is.

"De laatste jaren was er heel wat kritiek op Sagan. Hij werd voorgesteld als een goede renner, maar er werd altijd bij gezegd dat hij nog nooit een klassieker had gewonnen", opent Willems in HLN. "In de media was de teneur zelfs dat het er nooit van zou komen. Iedereen leek te vergeten hoe jong hij nog was."

En het zal volgens Willems nog beter worden in de toekomst. "Hij is nu nog altijd maar 26 jaar. Zijn beste jaren moeten nog komen. Ik wist natuurlijk niet dat hij twee keer op rij wereldkampioen zou worden. Maar dat hij nu die koersen wint, verrast me niet. Hij gaat nog meer winnen. Omdat hij nog beter gaat worden én omdat zijn grootste concurrenten stoppen."

Concurrentie

Fabian Cancellara stopt en ook Tom Boonen geeft er de brui aan na Parijs-Roubaix. "Cancellara is al weg, Boonen rijdt nog één voorjaar. Een renner als Kwiatkowski kan het Sagan moeilijk maken, maar voor een echte uitdager moeten we wachten tot er een nieuw supertalent van 19 opstaat", besluit de Lotto Soudal-ploegleider.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

03/08/2020 - 09/08/2020 Tour de Pologne
05/08/2020 Milaan-Turijn
06/08/2020 Mont Ventoux Dénivelé
06/08/2020 - 09/08/2020 Ronde van Tsjechië
08/08/2020 Milaan - San Remo

Nieuwste reacties