"Toen we tien of elf jaar oud waren, klopte ik Wout Van Aert meestal"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 9 reacties
"Toen we tien of elf jaar oud waren, klopte ik Wout Van Aert meestal"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Er werd voor het seizoen een strijd verwacht tussen Mathieu van der Poel en Wout Van Aert, maar enkele enkele andere jonge renners lijken zich toch in de debatten te mengen. Zo ook de nog steeds maar 22-jarige Laurens Sweeck.

Laurens Sweeck mag dan een jaar ouder zijn dan Van Aert en van der Poel, dit seizoen lijkt hij steeds dichter bij het niveau van beide crossers te komen. Niet echt een verrassing, want vroeger waren beide veldrijders aan elkaar gewaagd.

"Vroeger waren we de evenknie van elkaar. Toen we 10 of 11 jaar oud waren, klopte ik Wout meestal", doet Sweeck zijn verhaal bij Wielerkrant.be. "Dat is zo gebleven tot bij de juniors, maar bij de beloften was hij een jaar jonger en toen is die switch gekomen. Sindsdien is hij diegene die wint."

"Wout heeft meer kracht, maar Mathieu kan dat compenseren door zijn techniek"

Wie is er dan de beste van de twee? Van der Poel of Van Aert? "Het hangt wat af van parcours tot parcours. Ze zijn gelijk aan elkaar. Wout heeft meer kracht, maar Mathieu kan dat compenseren door zijn techniek."

"Of ik verrast was dat Mathieu zo snel de oude was? Ergens wel. Als er iemand dat kan, is het Mathieu wel. Hij was meteen heel goed in die wedstrijd in Gieten", besluit Sweeck.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties