Boonen met goed gevoel naar Gent-Wevelgem: "Zondag graag meedoen voor overwinning"

Redactie
| 26 reacties
Boonen met goed gevoel naar Gent-Wevelgem: "Zondag graag meedoen voor overwinning"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Tom Boonen nam van 'zijn' E3 Prijs afscheid met een 8e plek na nog een beklijvend sprintje. De vorm is goed en dus hoopt Boonen in zijn laatste Gent-Wevelgem mee te doen voor de overwinning.

In het sprintje haalde hij het nog gemakkelijk en werd Boonen 8e. "Valgren Andersen en Colbrelli 'poeften' nog weg, maar in het eigenlijke spurtje nam ik vlot de maat van Van Baarle en Bettiol", opent Boonen. "Dat geeft vertrouwen. Het vormpeil is goed, al mag het natuurlijk nog ietsje beter. Zondag in Gent-Wevelgem zou ik graag al meesprinten voor de overwinning."

"De Ronde van Vlaanderen winnen wordt moeilijk" - Tom Boonen

Volgende week staat de Ronde al op het programma. "De Ronde van Vlaanderen winnen wordt moeilijk. Ik word er niet jonger op, waardoor de explosiviteit beetje bij beetje afbot. Ik kan nog mee als het er om gaat, maar die laatste keer Paterberg kan er te veel aan zijn. Al is moeilijk iets anders dan onmogelijk. Proberen doen we", klinkt het in HLN.

Quick-Step Floors heeft de laatste koersen laten zien dat het er helemaal staat. "De mannen staan er, hé. Ik heb vandaag gezien dat iedereen heeft gedaan wat van hem verwacht werd. Bauer die viel, was pech. En Stybar reed zijn achterwiel kapot na een dom manoeuvre van Degenkolb. Maar we vertrekken hier zonder noemenswaardige schade. Belangrijk", beseft Boonen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties