Lotto Soudal-Belg blijft ambitieus: "Een klassieker winnen blijft het grote doel"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
Lotto Soudal-Belg blijft ambitieus: "Een klassieker winnen blijft het grote doel"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Afgelopen vrijdag paste hij nog voor de E3 Prijs Harelbeke, maar nu zijn alle ogen gericht op Gent-Wevelgem bij Lotto Soudal-renner Jürgen Roelandts. Daarin gaat hij op zoek naar zijn eerste winst in een klassieker.

"In Dwars door Vlaanderen zat ik iets te ver op het beslissende moment, waardoor ik de goede vlucht miste", legt Roelandts uit. "Ik voelde me die dag niet helemaal top en dan vallen zulke zaken voor. Mogelijk was ik nog wat vermoeid van Milaan-Sanremo. Met het vormpeil is in elk geval niets mis. Ik ben klaar om er zondag in te vliegen."

Roelandts stond vrijdag niet aan de start in de E3 Prijs. "De E3 heb ik dit jaar niet opgenomen in mijn programma. Alle vier de wedstrijden rijden - Milaan-Sanremo, Dwars Door Vlaanderen, E3 Harelbeke en Gent-Wevelgem – is te veel. Door te kiezen voor Waregem en te passen voor Harelbeke, heb ik telkens drie dagen rust. Deze indeling komt het beste uit één week voor de Ronde."

"Deze indeling komt het beste uit één week voor de Ronde"

In 2015 en 2016 werd Roelandts zevende in Wevelgem. "De voorbije jaren heb ik al mooie resultaten geboekt in Gent-Wevelgem. Ik deed altijd mee voor de ereplaatsen, maar een podiumplaats zat er nog niet in. Zondag is er een nieuwe kans, en zoals steeds ga ik voluit voor de overwinning. Een klassieker winnen blijft het grote doel", is Roelandts ambitieus.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties