Net geen hattrick voor leider Alejandro Valverde in Catalonië

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Net geen hattrick voor leider Alejandro Valverde in Catalonië

De zesde en voorlaatste etappe in de Ronde van Catalonië is gewonnen door Daryl Impey. De renner van Orica-Scott troefde leider Alejandro Valverde af in een sprintje, waardoor de Spanjaard zijn derde ritwinst niet beet heeft.

Er moest al snel geklommen worden in de bergachtige zesde rit van de Ronde van Catalonië. In die natte afdaling van de eerste beklimming scheurde het peloton in verschillende stukken. De meeste favorieten waren bij de les, maar de brigade van Chris Froome en Team Sky hadden de boot helemaal gemist.

Ze probeerden nog wel terug te keren, maar na anderhalf uur rijden werd de achtervolging gestaakt. Froome, Thomas en Sanchez moesten meer dan 25 minuten toegeven en vallen zo alle drie uit de top tien van het algemene klassement.

Spannende finale

Na de slotklim, waarin Contador nog een heel klein prikje uitdeelde, gingen Cataldo en De Marchi er vandoor. Zij werden echter in volle finale nog gevat na een knappe koppeltijdrit. De ritzege was voor Daryl Impey, die leider Valverde afhield. De Movistar-renner begint morgen aan de slotdag met 53" voorsprong op Contador.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties