Ondanks tweede triomf in Vlaanderen: "Sagan blijft dé topfavoriet voor de Ronde"
Redactie
| 35 reacties

Van Avermaet vindt Sagan nog steeds de grote favoriet voor de Ronde

Ondanks tweede triomf in Vlaanderen: "Sagan blijft dé topfavoriet voor de Ronde"

Greg Van Avermaet boekte vrijdag met de E3 Prijs Harelbeke zijn tweede zege in het klassieke voorjaar. Met twee mooie klassiekers op zak, zijn de ogen nu helemaal gericht op 'Vlaanderens Mooiste'.

Maar Van Avermaet spreekt wel nog steeds over één topfavoriet voor de Ronde: Peter Sagan. "Peter is vandaag zonder erg gevallen. Hij blijft sowieso dé favoriet voor Oudenaarde", is de BMC-renner duidelijk in HNB "Ik denk dat ik ondanks mijn topconditie toch nog een trapje onder hem sta. Ik heb baat bij een harde koers, maar je moet daarvoor de juiste mannen mee krijgen."

Juiste mannen

En die juiste mannen had Van Avermaet met Gilbert en zijn trainingmaatje Naesen. "Dat was vandaag het geval. De Ronde van Vlaanderen wordt misschien net iets complexer, maar Peter is ook een man die durft te koersen. Ik heb er geen schrik van om samen met hem weg te rijden. De Ronde is wel langer, het gaat iets meer stilvallen, het is iets tactischer koersen."

"In Harelbeke weet je dat de koers opengebroken wordt op de Taaienberg en dat je daar voorin moet zitten. In de Ronde is het net iets moeilijker. Er kunnen er al vroeger vertrekken, terwijl ik moet wachten op de Taaienberg, de Koppenberg, de Oude Kwaremont", besluit Van Avermaet.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties