Tevreden Lefevere ondanks tweede plek: "Dit is de manier waarop ik wou en wil koersen"
Redactie
| 7 reacties

Patrick Lefevere tevreden over offensieve ingesteldheid van zijn renners in Vlaamse klassiekers

Tevreden Lefevere ondanks tweede plek: "Dit is de manier waarop ik wou en wil koersen"

Ondanks dat Quick-Step Floors na de zege van Yves Lampaert in Dwars door Vlaanderen in de E3 genoegen moest nemen met een tweede plek voor Philippe Gilbert, was Patrick Lefevere toch een tevreden man. Hij had lof voor de offensieve koerstactiek van zijn ploeg.

Quick-Step Floors brak net als in Waregem de koers al heel vroeg open. "Ik denk dat we fier mogen zijn op de manier waarop we koersen", zegt een trotse Lefevere in HNB. "We hebben de wedstrijd opnieuw vroeg opengebroken. Jammer van die val van Bauer - zonder erg - waar hij Niki meesleurt."

"Maar voor de rest kan er niks van onze prestatie afgedaan worden. Dit is de manier waarop ik wou en wil koersen", aldus de ploegmanager van Quick-Step Floors, die zeker tevreden is over nieuwkomer en Belgische kampioen Philippe Gilbert. "Hij durft aanvallen van ver. Phil amuseert zich in deze ploeg."

Ronde 50 kilometer langer

"Zo aanvallend koersen is de manier waarop hij graag koerst, en ik ook. Maar het is niet enkel Phil. Tom is goed. En ook Niki rijdt heel snel. De ploeg is goed. Maar we moeten niet euforisch worden. De ­Ronde van Vlaanderen is nog 50 km langer", beseft Lefevere.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties