Lefevere bereikt akkoord, geen 'doodvonnis' voor zijn ploeg

Redactie
| 9 reacties
Lefevere bereikt akkoord, geen 'doodvonnis' voor zijn ploeg

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Patrick Lefevere moest zich samen met zijn vrouw een dag na de winst van Philippe Gilbert in de Ronde verantwoorden bij de rechtbank in Kortrijk. Het betrof belastingontduiking, een proces dat al een tijdje aansleepte.

Heel wat (ex-)renners van Lefevere waren ook betrokken in het dossier, maar zij gooiden het op een akkoord met de Belastinginspectie. Zo konden onder meer Tom Boonen en Stijn Devolder een proces vermijden. Lefevere zijn advocaat John Speecke geeft toe dat ook de wielermanager naar een akkoord met de fiscus zocht.

15 miljoen euro

"Maar er werd maar liefst 15 miljoen euro gevraagd. Dat konden Patrick Lefevere en zijn echtgenote gewoon niet betalen", aldus Speecke in Het Nieuwsblad. Er zou dan toch een akkoord bereikt zijn over enkele honderdduizenden euro's.

Lefevere en zijn vrouw zouden 37.000 euro aan belastingen hebben ontdoken. De openbare aanklager eiste drie maanden celstraf, maar dankzij het akkoord zal dat er wellicht niet van komen. "Een strafblad is het doodvonnis van de ploeg. Dan moet je er niet meer aangeklopt worden bij sponsors, want geen enkele ondernemer wil gelinkt worden aan fiscale fraude", klinkt het nog.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties