'Sterkste man in koers' en pechvogel Peter Sagan uit zijn ongenoegen na voorjaar

Redactie
| 19 reacties
'Sterkste man in koers' en pechvogel Peter Sagan uit zijn ongenoegen na voorjaar

Peter Sagan kon net als in de Ronde van Vlaanderen niet meedoen voor de prijzen in Parijs-Roubaix. De Slovaak werd door pech achteruitgeslagen, maar voelde zich wel de sterkste man in koers.

Op zo'n 80 kilometer van de streep reed er een interessante groep weg met daarbij Sagan, zijn ploegmaat Bodnar, Oss en Stuyven. Maar dan reed Sagan plat. "Bodnar kon toen snel helpen en het kostte me eigenlijk weinig krachten om terug te keren", opent Sagan. "Ik voelde me écht goed en kon ook zonder veel problemen enkele gaatjes dichtrijden."

Toen de koers bijna 50 kilometer later beslist werd, kende Sagan opnieuw pech met een platte band. "Daar verloor ik de koers. Ik kon nog wel terugkeren in de groep van Boonen, maar het vet was toen echt wel van de soep. De tegenslag te veel. Ik had geen brandstof meer in de tank en dan maakt het voor mij niet uit of je vijftiende of achtendertigste wordt."

'Sterkste man in koers'

"Natuurlijk ben ik ontgoocheld, want ik was misschien wel de sterkste man in koers. Pech hoort nu eenmaal bij de sport, dat besef ik intussen wel. Mijn conditie was goed dit voorjaar, maar over mijn resultaten ben ik niet tevreden. Nu ga ik wat rust nemen en hopelijk zit het in de Tour, mijn volgende grote doel, wel wat meer mee", besluit Sagan in HLN.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties