Lotto Soudal-speerpunt ambitieus voor Dauphiné: "Daar wil ik graag verandering in brengen"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties

Tony Gallopin mikt na pechvoorjaar op ritwinst in de Dauphiné

Lotto Soudal-speerpunt ambitieus voor Dauphiné: "Daar wil ik graag verandering in brengen"

Morgen begint met het Critérium du Dauphiné één van de laatste voorbereidingen voor enkele renners op de Ronde van Frankrijk. Ook Lotto Soudal-renner en thuisrijder Tony Gallopin staat er met de nodige ambitie aan de start.

De Fransman had zijn zinnen op het voorjaar gezet, maar een valpartij in de E3 besliste er anders over. "Na Parijs-Roubaix had ik tijd nodig om te herstellen van mijn val tijdens de verkenning en de E3 Harelbeke", opent Gallopin bij zijn team." Ik heb veel rust genomen. Dat was nodig voor mijn knie, maar ook om de fysieke en mentale vermoeidheid na het voorjaar kwijt te raken."

Na een onderbreking van enkele weken is hij opnieuw klaar voor de strijd. "Ik ben niet op stage geweest, maar heb dicht bij huis getraind. Vorige week ben ik naar de Jura getrokken om te trainen. Daarvoor nam ik al deel aan de Ronde van Noorwegen. Dat was de ideale wedstrijd om de competitie na vijf weken te hervatten. De conditie voelde er alvast niet slecht aan."

"De Dauphiné wordt mijn eerste koers van het jaar in het hooggebergte. Ik wil progressie maken in de aanloop naar de Tour. Ik heb nog geen etappe in de Dauphiné kunnen winnen, maar heb wel veel ereplaatsen verzameld. Daar wil ik graag verandering in brengen. Ik houd van de Dauphiné. Het is de ideale voorbereiding op de Ronde van Frankrijk."

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

12/08/2019 - 18/08/2019 BinckBank Tour
24/08/2019 - 15/09/2019 Vuelta

Nieuwste reacties