Mathieu van der Poel verbaast zichzelf toch ook, mét dank aan de mountainbike: "Straf dat mijn vorm al zo goed is"

Redactie
| 5 reacties
Mathieu van der Poel verbaast zichzelf toch ook, mét dank aan de mountainbike: "Straf dat mijn vorm al zo goed is"

Voor Mathieu van der Poel was het in zijn tweede wegwedstrijd van het seizoen meteen raak. Mathieu van der Poel won vorige week vrijdag de derde rit in de Ronde van België om vervolgens uit de koers te stappen.

Van der Poel liet dus opnieuw flarden van zijn enorme talent zien. "Terwijl dit voor mij pas mijn tweede wegwedstrijd van het seizoen was en ik direct kon winnen… Blijkbaar is er inderdaad redelijk wat om te doen geweest. Zelf sta ik daar niet zo bij stil", zegt van der Poel daarover in HNB.

"Maar misschien is het inderdaad wel straf dat mijn vorm al zo goed is. Daaraan zie je dat het mountainbiken nog niet zo'n slecht idee is. Je raakt er enorm van in conditie. Maar zelf doe ik gewoon wat ik graag doe, en dat doe ik zo goed mogelijk. Of dat nu in het veld, op de weg of op de mountainbike is, dat maakt mij niet uit."

Saai

Nochtans vond de Nederlander het wegrennen maar saai liet hij ooit noteren. "Saai is veel gezegd. Maar het is wel zo: zelfs in die rit die ik win, rij je de eerste 140 kilometer ook maar op het gemakske in groep. Dan gebeurt er bijzonder weinig. Als je dat vergelijkt met het mountainbike: de intensiteit van bij het begin, de afwisseling, het klimmen… Dat is gewoon plezanter", klinkt het.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties