'Pechvogel van het voorjaar' zat diep: "De pech bleef maar komen bij mij"

Redactie
| 2 reacties
'Pechvogel van het voorjaar' zat diep: "De pech bleef maar komen bij mij"

Voor Sep Vanmarcke was het voorjaar opnieuw een serieuze tegenvaller. Het was geen gebrek aan conditie bij de West-Vlaming, maar pech speelde hem (alweer) parten.

Vanmarcke zat dan ook diep na die ontgoocheling. "Ja, en iedereen zei: 'Eens je de pech gehad hebt, is het voorbij.' Maar bij mij bleef de pech maar komen", opent Vanmarcke in HLN. "In mijn eerste ronde in Valencia viel ik al twee keer. En vanaf de Strade Bianche volgde het ene na het andere. Na de Ronde was ik gefrustreerd en even hopeloos."

Al het harde labeur van de winter heeft dus weinig uitgemaakt. "Ik heb de hele winter gewerkt voor de klassiekers, en ik heb daarin écht niks kunnen doen. Ik wou presteren voor mijn nieuwe ploeg en kon dat buiten mijn wil niet. Vroeger zou ik daaraan kapot gaan, crashen. Nu hield ik mentaal goed stand. Dankzij goeie steun thuis."

'Warm nest'

"Mijn vrouw stond altijd klaar. Ik vond afleiding in mijn dochtertje Lucie. Ik heb thuis een warm nest, dat scheelt. Zelfs mijn vrouw was verbaasd hoe ik me er doorgesparteld heb. Maar voor 1 mei kreeg ik weer een klap met een virus. Ik verloor vijf kilo in een weekend. Ik kon niet eten en alles ging eruit", aldus Vanmarcke.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties