Van Avermaet na vijf weken opnieuw aan het feest: "Dit mag je toch niet makkelijk noemen"

Redactie
| 0 reacties
Van Avermaet na vijf weken opnieuw aan het feest: "Dit mag je toch niet makkelijk noemen"

Greg Van Avermaet nam na zijn lange maar geslaagde voorjaar een welverdiende pauze. Vijf weken na zijn laatste zege in Parijs-Roubaix mocht hij opnieuw zegevieren in de Ronde van Luxemburg.

Maar normaal zou de kaart van ploegmaat en Luxemburger Jempi Drucker getrokken worden. "Eigenlijk was het de bedoeling om net als donderdag de sprint aan te trekken voor Jempi", legt de BMC-renner uit. "Maar in de finale raakte hij mee op kop en toen zijn groepje werd ingelopen, heb ik besloten om mijn eigen kans te gaan."

Concurrentie

BMC is de enige WorldTour-ploeg in Luxemburg. De échte concurrentie blinkt dus uit in afwezigheid. "De grote namen zijn hier niet, dus ik ga niet ontkennen dat er een niveauverschil is, maar toch mag je dit niet makkelijk noemen. Winnen is nooit simpel."

"Dit is wél ontspannen. Het parcours is best lastig, maar ik moet niet zo hard wringen. Ik mag hier geen fouten maken, want dan haal ik het niet. Maar als ik alles juist doe, heb ik een goeie kans om te winnen", besluit Van Avermaet.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties