Indrukwekkende Thomas De Gendt bezorgt België meteen ritwinst in de Dauphiné
Redactie
| 39 reacties

Indrukwekkende Thomas De Gendt bezorgt België meteen een ritzege in de Dauphiné

Indrukwekkende Thomas De Gendt bezorgt België meteen ritwinst in de Dauphiné

De eerste etappe in het Critérium du Dauphiné is gewonnen door onze landgenoot Thomas De Gendt. De Lotto Soudal-renner liet op 8 kilometer zijn laatste metgezel achter en reed solo naar een knappe zege.

De eerste rit in de Dauphiné begon met een minuut stilte, ter nagedachtenis van de slachtoffers van de aanslagen in Londen. Heel wat renners wilden mee zijn in de vlucht van de dag, maar het was een bedrijvige Thomas De Gendt (Lotto Soudal) die samen met 6 andere renners de goedkeuring kreeg van het peloton.

De Gendt voor de bergpunten

De voorsprong groeide uit naar enkele minuten en een gretige De Gendt pakte onderweg zoveel mogelijk bergpunten mee. Op de voorlaatste klim van de dag reed De Gendt samen met Domont weg van zijn medevluchters. De renner van AG2R-La Mondiale moest zich op het puntje van zijn zadel zetten om een ontketende De Gendt te volgen.

In het peloton dreef Orica-Scott het tempo op, met een voorsprong van ruim 2 minuten ging het leidersduo naar de rinkelende bel van de laatste ronde. Met nog ruim 8 kilometer te gaan achtte de Waaslander zijn moment gekozen. Met een versnelling reed hij de Fransman uit het wiel en ging hij solo op zoek naar winst.

Solo

De Gendt begon met een mooie bonus op de andere vluchters en een geruststellende voorsprong van 1'20" op het peloton. De Gendt reed een goede afdaling en reed solo naar de overwinning in Saint-Etienne.

De doelstelling van Lotto Soudal was een ritzege in deze Dauphiné en dat werd verwezenlijkt door een nieuw huzarenstukje van De Gendt, die uiteraard ook meteen leider is in de Franse rittenkoers.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties