Vier op vier in de Superprestige: "Had niet het idee dat ik vandaag kon winnen"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Vier op vier in de Superprestige: "Had niet het idee dat ik vandaag kon winnen"
Foto: © photonews

Ondanks het feit dat zaterdag haar knie gehecht moest worden na de GP van Brabant, pakte Maud Kaptheijns toch de overwinning in Ruddervoorde. Met een knappe vier op vier tot gevolg in de Superprestige.

Het leek er lang op dat Kaptheijns niet zou meedoen voor de zege. "Dat gevoel had ik ook", bekent de winnares. "In de laatste ronde kon ik terugkomen. Ik heb alles vol gegeven tot de meet. Ik had echt niet het idee dat ik vandaag kon winnen. Ik had niet de beste benen, dit was puur op karakter. Ik ben diep moeten gaan."

Van haar gehavende knie had de Nederlandse geen last. "Ik heb er geen pijn aan gehad en mijn knie was ook niet stijf. Ik heb het heel de wedstrijd niet gevoeld, want ze hebben het keurig gehecht. Ik heb er geen last van gehad."

"Het is toch wel wat onverwacht. Winnen went nooit"

Kaptheijns maakte op de laatste zandstrook het verschil. "Ik kon perfect in het spoor van Sanne blijven rijden. Ik ben haar voorbij gegaan en heb haar dan geklopt in de sprint. Dat ik toch win zonder echte wonderbenen? Het is toch wel wat onverwacht. Winnen went nooit. Ik ben heel blij dat ik deze overwinning beet heb."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties