Rampjaar voor Visma-Lease a Bike: slechts één kopman bleef gespaard van pech

Rampjaar voor Visma-Lease a Bike: slechts één kopman bleef gespaard van pech
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Vorig jaar was een topjaar, dit jaar zit Visma-Lease a Bike in de hoek waar de klappen vallen. En dat de ploeg veel tegenslag kent, is met een ferme statistiek duidelijk.

In 2023 kende Visma-Lease a Bike een absoluut boerenjaar met maar liefst 69 zeges. De ploeg won enkele klassiekers in het voorjaar, de drie grote rondes en bezette met Kuss, Vingegaard en Roglic het volledige podium in de Vuelta. 

Dit jaar zit de ploeg aan 19 zeges en staat het vijfde op de UCI-ranking van de ploegen, met een serieuze achterstand op UAE Team Emirates. Maar de Nederlandse ploeg kende al heel wat pech dit seizoen. 

Rampseizoen voor Visma-Lease a Bike

Eerst en vooral was er de zware valpartij van Wout van Aert in Dwars door Vlaanderen, waarbij hij zijn sleutelbeen, zeven ribben en borstbeen brak. Hij hield er ook een gekneusde long aan over, maar is alweer in Spanje aan het trainen. 

Ook Jonas Vingegaard viel bijzonder zwaar in de Ronde van het Baskenland. De Deense Tourwinnaar lag zo'n twee weken in het ziekenhuis met een gekneusde long en een klaplong, maar kan ook weer trainen. 

Visma-Lease a Bike zag dit seizoen in totaal al negen van hun tien beste renners op de UCI-ranking tegen de grond gaan of ziek worden, met een opgave of niet meer starten tot gevolg. Enkel Sepp Kuss bleef gespaard. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties