Ploegleider Tom Steels legt uit waar het misliep voor Quick-Step Floors in ploegentijdrit
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties

Ploegleider Tom Steels kan al bij al leven met derde plek in ploegentijdrit Ronde van Zwitserland

Ploegleider Tom Steels legt uit waar het misliep voor Quick-Step Floors in ploegentijdrit
Foto: © photonews

Quick-Step Floors is altijd één van de favorieten in een ploegentijdrit, maar in Zwitserland dook BMC met gemakzucht onder de tijd van de Belgische formatie. Ploegleider Tom Steels legt uit waar het fout liep.

Het werd een derde plek voor Quick-Step Floors, na BMC en Team Sunweb. "In de eerste helft van het parcours lagen twee klimmetjes, dus we besloten direct van bij de start voluit te gaan", opent ploegleider Tom Steels bij zijn team. "We wisten dat daar tijd te winnen was."

Maar daarna verloor de ploeg enkele cruciale pionnen. "In het tweede deel – een snelle afdaling en vlakke wegen – kon je weinig voordeel behalen. Helaas verloren we Iljo vrij vroeg. Fernando probeerde vervolgens een gaatje te dichten, dat lukte met moeite."

Pech voor Declercq

"Daarna kreeg Tim af te rekenen met mechanische pech, dus hadden we nog maar 4 renners in de laatste kilometers. Daar verloren we toch wel wat tijd. Gezien alle factoren moeten we tevreden zijn met deze tijdrit, derde in dit veld is een goed resultaat", besluit de ex-sprinter. 
 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

22/09/2019 Trek CX Cup
29/09/2019 WK Yorkshire
05/10/2019 Berencross
06/10/2019 GP Neerpelt
12/10/2019 Ronde van Lombardije

Nieuwste reacties