Ploegleider Tom Steels legt uit waar het misliep voor Quick-Step Floors in ploegentijdrit

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties
Ploegleider Tom Steels legt uit waar het misliep voor Quick-Step Floors in ploegentijdrit
Foto: © photonews

Quick-Step Floors is altijd één van de favorieten in een ploegentijdrit, maar in Zwitserland dook BMC met gemakzucht onder de tijd van de Belgische formatie. Ploegleider Tom Steels legt uit waar het fout liep.

Het werd een derde plek voor Quick-Step Floors, na BMC en Team Sunweb. "In de eerste helft van het parcours lagen twee klimmetjes, dus we besloten direct van bij de start voluit te gaan", opent ploegleider Tom Steels bij zijn team. "We wisten dat daar tijd te winnen was."

Maar daarna verloor de ploeg enkele cruciale pionnen. "In het tweede deel – een snelle afdaling en vlakke wegen – kon je weinig voordeel behalen. Helaas verloren we Iljo vrij vroeg. Fernando probeerde vervolgens een gaatje te dichten, dat lukte met moeite."

Pech voor Declercq

"Daarna kreeg Tim af te rekenen met mechanische pech, dus hadden we nog maar 4 renners in de laatste kilometers. Daar verloren we toch wel wat tijd. Gezien alle factoren moeten we tevreden zijn met deze tijdrit, derde in dit veld is een goed resultaat", besluit de ex-sprinter. 
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties