Op EPO betrapte klimmer zet meteen punt achter carrière
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 4 reacties

Jarlinson Pantana stopt na positieve dopingtest met wielrennen

Op EPO betrapte klimmer zet meteen punt achter carrière
Foto: © photonews

Altijd triestig wanneer een wielerloopbaan eindigt door het in opspraak komen van een renner door doping. Het is echter het lot van Jarlinson Pantano. Het EPO-tijdperk ligt al even achter ons, maar de Colombiaan testte er wel positief op. Hij kondigt nu zijn afscheid aan.

De inmiddels 30-jarige Pantano liet na zijn positieve dopingtest nog weten te hopen op een oplossing. Die hoop heeft hij nu klaarblijkelijk opgegeven. Na een eventuele schorsing in het peloton terugkeren, zag hij ook niet meer zitten. Daarom heeft hij besloten zijn fiets aan de haak te hangen.

Het is nochtans geen schuldbekentis van de Colombiaanse klimmer. Pantano houdt zijn onschuld nog altijd staande, maar laat weten niet tegen de UCI te willen blijven vechten. Een juridische strijd zou hem immers teveel geld kosten.

RITWINNAAR IN DE TOUR

De laatste jaren van zijn wielercarrière was hij actief bij Trek-Segafredo. Voordien reed hij bij I AM Cycling en twee Colombiaanse ploegen. Zijn hoogtepunt als wielrenner kwam er in 2016 met ritwinst in de Ronde van Frankrijk en het verkrijgen van de prijslust in nog twee andere Tourritten.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

24/08/2019 - 15/09/2019 Vuelta

Nieuwste reacties