Philipsen kijkt ernaar uit kort bij huis te passeren en geeft duiding bij verrassende aanval in Ronde van Limburg
Redactie vanuit Sint-Niklaas
| 0 reacties

Jasper Philipsen heeft wel zin in de Baloise Belgium Tour

Philipsen kijkt ernaar uit kort bij huis te passeren en geeft duiding bij verrassende aanval in Ronde van Limburg
Foto: © photonews

De eerste rit van de Baloise Belgium Tour met aankomst in Knokke-Heist moet in principe een kans voor de sprinters opleveren. Jasper Philipsen is dan meteen een kanshebber op een goede uitslag. Zijn team UAE is afwezig, maar hij doet mee in het truitje van de Belgische selectie.

Een paar dagen geleden reed Philipsen de Ronde van Limburg en trok hij van ver ten aanval. Iets wat we niet meteen van hem gewoon zijn. "Ik wou het eens proberen en het was een koers die zich ertoe leende. Eventueel kon dat wel lukken met een aanval. Het kende geen goed einde, maar het was wel een goede ervaring. Het was een leuke wedstrijd", getuigt het jonge talent.

Het is leuk om het vertrouwen te krijgen 

In de Baloise Belgium Tour wacht hem wellicht een meer vertrouwde rol door zijn kans te gaan in de massasprints. "Het is leuk om bij de Belgische selectie te zijn als de bondscoach u selecteert en het vertrouwen te krijgen. Sowieso is het speciaal om in eigen land te rijden. Daarom dat ik deze week met de Belgische selectie meedoe."

In Knokke-Heist ligt er meteen een opportuniteit, maar ook het einde van de koers oogt interessant. "Er zitten zeker een paar leuke dagen bij. Het gaat de laatste dag heel leuk zijn om zo kort bij huis te komen. Ik kan na de rit misschien met de fiets naar huis rijden. Ik zie het zeker zitten. Ik doe veel ervaring op. Het is een leerjaar. Ik heb ook wel al fouten gemaakt. Ik ga zeker nog fouten maken. Ik hoop daar beter en beter in te worden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties