Keert het oranje truitje terug in het WorldTour peloton? Fundacion Euskadi wil doorgroeien
Arjen T'Sjoen
| 2 reacties

Fundacion Euskadi wil doorgroeien naar de WorldTour

Keert het oranje truitje terug in het WorldTour peloton? Fundacion Euskadi wil doorgroeien

Volgend seizoen komt het Baskische team Fundacion Euskadi in het ProContinentale circuit terecht. De eigenaar Mikel Landa, zelf wielerprof bij Bahrain-Merida, hoopt om op termijn door te groeien naar de WorldTour.

Fundacion Euskadi reed pas vorig seizoen in het continentale circuit en zet in 2020 dus al meteen de stap naar de ProContinentale divisie. Het Baskische team rijdt in oranje shirts en doet bijzonder hard denken aan het in 2013 ter ziele gegaan Euskaltel-Euskadi dat kleppers als Samuel Sanchez, Mikel Nieve, Iban Mayo en Igor Anton voortbracht.

Landa vertelde over de toekomstplannen in Bilbao: "We doen het allemaal stap voor stap en hebben geen haast, maar we willen het Euskaltel van vroeger terugbrengen. We hechten veel waarde aan talent uit onze streek. We zijn bijzonder gemotiveerd en hopen om de Baskische fans te inspireren."

Selectie

Met Juan José Lobato haalde Landa in elk geval al een renner binnen die ooit nog uitkwam voor Euskaltel-Euskadi. Hij wordt de sprintkopman van het team. Verder werden ook Ruben Fernandez (Movistar), Mikel Bizkarra (Euskadi-Murias) en Mikel Aristi (Euskadi-Murias) als grootste kleppers aangetrokken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties