Van Baarle en Froome toch maar weer huiswaarts gekeerd: "Nijlpaarden en buffels de gevaarlijkste dieren"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Van Baarle en Froome hebben Zuid-Afrika verlaten

Van Baarle en Froome toch maar weer huiswaarts gekeerd: "Nijlpaarden en buffels de gevaarlijkste dieren"
Foto: © photonews

Ze kunnen het goed met mekaar vinden, Dylan van Baarle en Christopher Froome, en gingen daarom samen op pad in Zuid-Afrika. Daar begint het coronavirus nu pas te woeden, terwijl dat in Europa al lang aan de gang is. Uit vrees voor een uitbraak ginds zijn ze toch maar teruggekeerd.

"Ik en Chris waren het liefst gebleven, maar we hebben toch besloten om in vertrouwde omgeving af te wachten wat er verder gebeurt", zegt Van Baarle aan het AD. "Het was allemaal veilig. Er waren in Zuid-Afrika wel besmettingen, maar nog niet zoveel als in Europa. Het reizen naar huis was misschien wel een groter risico."

Het was dus wikken en wegen. "Een goede beslissing is er bijna niet in deze tijd. Want als we waren gebleven, de situatie daar explodeert en ze alles afsluiten, ben je de sigaar." Hoe stelt Froome het eigenlijk na zijn lange revalidatie? "Chris is nog niet op niveau dat hij moet zijn, maar dit kamp heeft hem weer beter gemaakt. Het ziet er goed uit."

Christopher Froome
© photonews

Het was wel een bijzondere ervaring voor Van Baarle. "'s Avonds kwam van alles ons huis voorbij. Zebra's, bavianen en andere apen. Chris kende alle dieren." Ook op training was er naar verluidt gezelschap. "Er zaten nijlpaarden en buffels, maar we hebben ze niet gezien. Chris vertelde dat nijlpaarden en buffels de gevaarlijkste dieren zijn. Niet echt goed voor de moraal."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

19/09/2021 - 26/09/2021 WK
03/10/2021 Parijs-Roubaix
06/10/2021 Milaan-Turijn
09/10/2021 Ronde van Lombardije

Nieuwste reacties