Van der Poel zet zijn zinnen nu op kampioenschap in juni: "Gezondheid gaat voor, anderzijds blijf ik achter met rotgevoel"

Van der Poel zet zijn zinnen nu op kampioenschap in juni: "Gezondheid gaat voor, anderzijds blijf ik achter met rotgevoel"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De Olympische Spelen waren zeker ook een immens groot doel voor Mathieu van der Poel, weliswaar dan in het mountainbike. De Nederlander mikt nu in die discipline op de wereldtitel... op voorwaarde dat het WK wel kan doorgaan natuurlijk.

Van der Poel heeft in een persbericht gereageerd op het uitstel van de Olympische Spelen. "Ik begrijp de beslissing wel. De globale gezondheid gaat voor. Anderzijds blijf ik toch met een rotgevoel achter. Vier jaar geleden hebben we een plan opgemaakt richting de Spelen van Tokio. Dat plan valt nu eigenlijk in het water."

Voor de deelnemende sporters is het sowieso een bittere pil. "Het is mentaal niet gemakkelijk als je daar al 4 jaar mee bezig bent, maar dat is voor iedereen wel het geval die op lange termijn heeft toegewerkt naar een doel in deze moeilijke periode. Voorlopig is er ook weinig duidelijkheid wanneer we weer aan koersen toe zijn. Ik hoop bijvoorbeeld wel dat het WK mountainbiken in Albstadt doorgaat zoals voorzien." Dat is eind juni.

KIEZEN TUSSEN SPELEN EN GROTE RONDE

En wanneer precies in 2021 vinden de Olympische Spelen best plaats? "Ikzelf hoop op dezelfde periode zodat ik eerst de klassieke campagne kan afwerken. Enig nadeel is dat ik dan misschien moet kiezen tussen de Olympische Spelen en een grote ronde."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties