UCI publiceert aangepast protocol met coronaregels en dreigt zelf nog koersen af te gelasten

UCI publiceert aangepast protocol met coronaregels en dreigt zelf nog koersen af te gelasten
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het is de UCI menens om koersen op een veilige en gezonde manier te organiseren. Kan dat niet, dan dienen die koersen afgelast te worden. Ondanks het hele werk van het opstellen van een hertekende kalender kunnen er dus nog koersen sneuvelen.

UCI had al protocols doorgestuurd naar de teams met regels waar die zich moesten aan houden. Sommige teams zijn intern nog verder gegaan dan die opgelegde regels. UCI heeft op basis van advies van de WHO nog nieuwe regels uitgevaardigd en heeft deze ook gepubliceerd.

Iedereen kan dus zien aan welke regels teams en organisatoren zich moeten houden. Er zal een risicoanalyse volgen van de verschillende koersen, op basis van de actuele informatie uit het land waar de wedstrijd moet plaatsvinden. Indien het risico op besmettingen te hoog is, zal de bewuste wedstrijd afgelast worden. Bij huldigingen na wedstrijden moeten renners ook mondmaskers dragen.

Een belangrijke vraag waar velen nog mee zaten is wat er juist zou gebeuren bij een positieve test. Een groep vertegenwoordigers van de verschillende partijen in het wielrennen zullen dan de UCI informeren. De finale beslissing komt bij de UCI te liggen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties