Niet alleen Jakobsen viel, zo is de situatie bij andere renners die tegen de vlakte gingen

Niet alleen Jakobsen viel, zo is de situatie bij andere renners die tegen de vlakte gingen
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

In de nasleep van de zware valpartij van Jakobsen in de eerste etappe in de Ronde van Polen, zijn ook andere renners al vallend over de streep gekomen. Onder hen onder andere Jasper Philipsen.

UAE liet na de wedstrijd weten dat de schade bij Jasper Philipsen al bij al meevalt. Buiten wat kleerscheuren en schaafwondes, houdt Philipsen geen blessures over aan de val tegen 70 km/u.

FDJ-renner Marc Sarreau kwam ook met een zware klap ten val en werd afgevoerd naar het ziekenhuis. Zijn ploeg Grouapama FJ laat weten hun sprinter last heeft van zijn schouder en meerdere ligamenten geschuert heeft, 

Ook Cofidis-renner Touzé werd afgevoerd naar het ziekenhuis. "Hij was de hele tijd bij bewustzijn en is nu voor verder onderzoek naar het ziekenhuis", klinkt het.

De volgende die een test zal moeten ondergaan in het ziekenhuis is Eduard Prades. De Movistar-renner kwam op zijn schouder ten val en brak zijn nekwervel. Verdere onderzoeken zullen gebeuren in Pamplona, Prades geeft uiteraard op in de Ronde van Polen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties