🎥 Thomas De Gendt tekent voor 60 kilometer lange solo: "Ik hoopte de eerste schifting te overleven"

Thomas De Gendt viel aan nadat Lotto Soudal Caleb Ewan niet meer kon uitspelen

🎥 Thomas De Gendt tekent voor 60 kilometer lange solo: "Ik hoopte de eerste schifting te overleven"
Foto: © photonews

Zo, de eerste solo van Thomas De Gendt in de Ronde van Frankrijk hebben we gehad. Zestig kilometer reed De Gendt voorop. Echter niet met een succesvolle afloop. Dat is misschien voor later, want daarvoor gebeurde er simpelweg te veel in de zevende Touretappe.

Het plan van Lotto Soudal was aanvankelijk nog de kaart Caleb Ewan te trekken. "Het was de bedoeling de boel te controleren, maar Bora heeft het uitstekend gedaan door risico te nemen en de hele koers te proberen aan flarden te rijden. Wat ook gelukt is. De meeste sprinters waren dan gelost."

Het was op dat moment hopen dat het nog tot een hergroepering zou komen. "Ik zat in de eerste groep te wachten tot de groep van Caleb dicht genoeg kwam. Maar ze verloren altijd meer en meer terrein, dus ben ik daar blijven zitten." Maar dat zou niet blijven duren: De Gendt trok ten aanval. "Als ik gewoon in het peloton bleef zitten, werd ik er even goed afgereden wanneer ze het op het einde op de kant trekken."

Zijn wens om volk mee te krijgen in de ontsnapping ging niet in vervulling. "Niemand had zin om te demarreren. Ik ben dan blijven rijden, tot ze mij zouden terugnemen. Ik hoopte dat ik die eerste schifting ging overleven, maar ze pakten mij net terug als ze bezig waren die door te voeren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

04/12/2021 Boom
05/12/2021 Antwerpen
11/12/2021 Essen
12/12/2021 Val di Sole
18/12/2021 Rucphen

Nieuwste reacties