Campenaerts vs Ganna op 1ste Girodag: "Record Verbrugghe kan verbroken worden" en "Paar dingen in mijn voordeel"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Campenaerts ziet record van Verbrugghe verbroken worden op eerste dag van de Giro

Campenaerts vs Ganna op 1ste Girodag: "Record Verbrugghe kan verbroken worden" en "Paar dingen in mijn voordeel"
Foto: © photonews

Met drie individuele tijdritten op het programma krijgt Victor Campenaerts voldoende kansen om uit te pakken in de Giro. Enig probleem is dat hij het ook zal moeten opnemen tegen Filippo Ganna, de man die torenhoog boven de rest uitstak in de Tirreno en op het WK.

Toch ziet Campenaerts mogelijkheden in de tijdrit van 15,1 kilometer die er zaterdag aankomt. "Het zal supermoeilijk zijn om Ganna te verslaan, maar er spelen een paar dingen in mijn voordeel. In de eerste kilometer kan ik seconden nemen. Na een supersnelle afdaling kan ik gemakkelijker mijn snelheid aanpassen. Op die twee punten kan ik tijd nemen."

Ganna blijft de favoriet 

Dat zal ook nodig zijn om in de buurt te komen van de Italiaan aan de finish. "Op de andere delen van de tijdrit zal Ganna waarschijnlijk sneller zijn. Ganna blijft wel de favoriet." Het parcours van Monreale naar Palermo is alleszins bijzonder. "Het zal heel snel gaan. Het is de eerste keer dat ik zo'n tijdrit ga rijden, de eerste keer dat ik zo'n tijdrit zie ook."

Het hoeft dus geen verrassing te zijn als de ritwinnaar een record laat optekenen. "Het snelheidsrecord in het tijdrijden staat op naam van Rik Verbrugghe. Die won eens een tijdrit in de Giro aan een gemiddelde van 60 kilometer per uur. Dat record kan hier gebroken worden", denkt Campenaerts.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

03/10/2020 - 25/10/2020 Giro
20/10/2020 - 08/11/2020 Vuelta
24/10/2020 Cyclocross Ruddervoorde
25/10/2020 Parijs-Roubaix
31/10/2020 Ronde van Lombardije

Nieuwste reacties