Philippe Gilbert kaart frustratie uit wielerjaar 2020 aan: "Dit is niet de manier waarop ik afscheid wil nemen van de Tour"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Gilbert kan na val in Tour van 2020 niet wachten om mee te doen in editie van 2021

Philippe Gilbert kaart frustratie uit wielerjaar 2020 aan: "Dit is niet de manier waarop ik afscheid wil nemen van de Tour"
Foto: © photonews

Philippe Gilbert sprak zich al uit over de commentaren van Evenepoel en de vraag of Wout van Aert een grote ronde kan winnen. Dat deed 'Phil' in een interview in L'Avenir. Het ging natuurlijk ook wel over zijn eigen prestaties en ambities. Wat dat betreft blijft vooral de Tour hangen.

"Ik heb heel veel zin om opnieuw de Tour te rijden", kondigt Gilbert nu al aan. Dat heeft ook een reden. "De laatste drie jaar had ik een lastige relatie met de Tour: in 2018 en 2020 moest ik opgeven na een val, in 2019 werd ik niet geselecteerd."

BESTE NIVEAU

Altijd wel iets dus. Dit jaar leek Gilbert wel klaar om een goede Tour te rijden. Door zijn val was het voorbij nog voor het begonnen was. "Op dat ogenblik begon ik net op mijn beste niveau te komen. Daardoor was die val zo frustrerend, want nu heb ik nooit mijn beste niveau gehaald. Dit is niet de manier waarop ik afscheid wil nemen van de Tour."

Zijn er naast de Tour nog andere wedstrijden waar Gilbert wakker van ligt? "Aan Milaan-Sanremo wil ik nog niet te veel denken, al blijft die wedstrijd ergens wel in mijn hoofd zitten. Maar er zijn nog vele mooie koersen die ik wil winnen: Harelbeke, Gent-Wevelgem enz."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

03/02/2021 Parkcross
06/02/2021 Noordzeecross
13/02/2021 Eeklo

Nieuwste reacties