19-jarige Nieuw-Zeelander verlaat opleidingsploeg Jumbo-Visma per direct voor UAE

Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
19-jarige Nieuw-Zeelander verlaat opleidingsploeg Jumbo-Visma per direct voor UAE
Foto: © photonews

Team UAE barst al van het talent en ze hebben er weer een jong talent bij, dat ze bij Jumbo-Visma weghalen: de 19-jarige Finn Fisher-Black. De Nieuw-Zeelander kwam tot dusver uit voor de opleidingsploeg van Jumbo-Visma. Vanaf heden gaat hij voor UAE koersen.

Finn Fisher-Black en UAE sloten een overeenkomst tot het einde van 2024. "Met zo'n diverse groep zal ik prima gedijen in de sfeer rond de ploeg. De stap naar de WorldTour zetten en mijn niveau en ritme vinden, zal tijd kosten. Ik hoop dat ik op termijn iets kan betekenen voor de kopmannen en ook mooie overwinningen kan behalen", uit Fisher-Black zijn verwachtingen voor de toekomst.

Onlangs maakte de jonge renner overigens al indruk door vierde te eindigen in de Baloise Belgium Tour. Binnenkort maakt hij in Spanje zijn debuut voor UAE. Fisher-Black zal immers aan de start verschijnen van de Ordizia Klasika.

"Finn is een jonge renner met enorm talent", zegt UAE-CEO Mauro Gianetti over de nieuwkomer. "Het is geen geheim dat het ons doel is om jonge talenten te koesteren. Dat doen we ook met Pogačar, Bjerg, McNulty, Hirschi, Ayuso en zo vele anderen. We bouwen een ploeg voor het heden, maar ook voor de toekomst."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

03/08/2021 - 07/08/2021 Ronde van Burgos
14/08/2021 - 05/09/2021 Vuelta

Nieuwste reacties