20-jarig piste-en tijdrittalent gaat stage lopen én neoprof worden bij Ineos Grenadiers

Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
20-jarig piste-en tijdrittalent gaat stage lopen én neoprof worden bij Ineos Grenadiers
Foto: © photonews

Bij Ineos verwelkomen ze opnieuw een wielertalent. Een 20-jarige tijdritspecialist, die op de piste ook al zijn strepen heeft verdiend, gaat bij Ineos koersen. Zijn naam: Luke Plapp. De Australiër zal in 2022 als neoprof aan de start van het wegseizoen staan.

Dat zal Plapp dus kunnen doen bij Ineos. Hij zal overigens al vanaf heden bij de ploeg terecht kunnen: vanaf 1 augustus koerst Plapp tot het einde van het jaar als stagiair voor Ineos. "In de eerste jaren zal het draaien om leren wat je goed kan, wat me ligt en welke rol ik kan spelen binnen de ploeg", zegt Plapp op de site van zijn nieuwe werkgever.

MEDAILLES OP WK'S BIJ JUNIOREN

Op de piste is Plapp ondanks zijn jonge leeftijd reeds Australisch kampioen in de individuele achtervolging en de ploegenachtervolging. In de puntenkoers en de madison werd hij wereldkampioen bij de junioren. Op de weg was hij in diezelfde categorie in 2018 goed voor een zilveren medaille op het WK tijdrijden. In 2021 werd Plapp voor het eerst bij de grote jongens Australisch tijdritkampioen.

"Ik kijk naar andere renners die met succes de overgang van de piste naar de weg gemaakt hebben", legt Plapp uit. "Je kijkt naar iemand als G (Thomas, red.), die van pisterenner omgevormd is tot groterondewinnaar. Ik hou van de aerodynamica op de weg."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

19/09/2021 - 26/09/2021 WK
03/10/2021 Parijs-Roubaix
06/10/2021 Milaan-Turijn
09/10/2021 Ronde van Lombardije

Nieuwste reacties