Na valpartijen bij vrouwen dreigt het nog erger te worden: kasseistroken Parijs-Roubaix vormen nu al een modderpoel

Na valpartijen bij vrouwen dreigt het nog erger te worden: kasseistroken Parijs-Roubaix vormen nu al een modderpoel
Foto: © photonews

Wat een editie van Parijs-Roubaix gaat dit worden?! Modderduivels alom, dit is uw kans! Valpartijen horen er nu eenmaal bij in Parijs-Roubaix, maar dit jaar zouden die er wel eens massaal kunnen zijn. Om in deze omstandigheden recht te blijven, moet je al een kei zijn.

De profrenners bij de mannen die naar de vrouwenkoers gekeken hebben, zullen zich al de ogen hebben uitgewreven. Op de meest modderige kasseistroken kwam de ene renster na de andere ten val, zonder dat ze daar veel aan konden doen. Sommigen van hen hebben misschien niet behendigheid iets minder onder de knie, maar het beloofde toch al voor de mannenkoers.

Reeds de hele week is er al gespeculeerd over een Parijs-Roubaix in de regen en het eventuele spektakel dat dat met zich mee kan brengen. Het zijn natuurlijk ook de weersomstandigheden voorafgaand aan de koers die ertoe doen. Een blik op het parcours van Parijs-Roubaix leert dat sommige kasseistroken er reeds bij liggen als één grote modderpoel. In het bijzonder op Mons-en-Pévèle is dit het geval.

Op sommige plekken lijkt het meer een heroïsche veldrit te gaan worden dan een wegwedstrijd. Van Aert en Van der Poel weten wel hoe ze door slijk moeten rijden en kunnen dat straks nog eens demonstreren. En dan moet je weten dat er inderdaad nog regen voorspeld is. De uitdaging van hun leven voor de renners, spektakel gegarandeerd voor de toeschouwers: dit moet een Parijs-Roubaix voor de geschiedenis worden. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

05/12/2021 Antwerpen
11/12/2021 Essen
12/12/2021 Val di Sole
18/12/2021 Rucphen
19/12/2021 Namen

Nieuwste reacties