Almeida toont karakter in duel met Pogačar en schrijft geschiedenis bij de Wolfpack: "Had graag Roglič kunnen volgen"

Almeida toont karakter in duel met Pogačar en schrijft geschiedenis bij de Wolfpack: "Had graag Roglič kunnen volgen"
Foto: © photonews

Almeida heeft laten zien dat hij uit het goede hout gesneden is en met kanjers als Pogačar en Roglič de strijd kan aangaan. Met Roglič meegaan was iets te hoog gegrepen in Milaan-Turijn. Almeida bleef wel Pogačar voor en eindigde zo op het podium.

Dat is een historische verwezenlijking: Almeida is de eerste Portugees ooit op het podium van Milaan-Turijn. Deceuninck-Quick.Step is bezig aan de laatste wedstrijden met hem in het team. "De ploeg reed een heel goede koers. We zaten vooraan op het juiste moment en gaven alles."

UITERST MOEILIJKE SLOTBEKLIMMING

Zoals zo vaak waren het ook de mannen van de Wolfpack die de koers hard maakten. "Eens we het deden scheuren in het peloton, reden we vol gas en probeerden we het heel moeilijk te maken voor de anderen." Vervolgens kwam het aan op die laatste klim. "De slotbeklimming was extreem moeilijk."

"Ik had heel graag Roglič kunnen volgen en gestreden voor de overwinning, maar het was niet mogelijk", aldus een eerlijke Almeida. Ook Pogačar liet Almeida even achter, maar de renner van Deceuninck-Quick.Step kwam nog sterk terug. "Als derde eindigen is een goed resultaat en het is een belangrijke boost voor de Ronde van Lombardije. We zijn gemotiveerd om het seizoen af te sluiten op een positieve noot."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

23/10/2021 Ruddervoorde
24/10/2021 Zonhoven
30/10/2021 Mol
31/10/2021 Overijse
01/11/2021 Koppenbergcross

Nieuwste reacties