Revanche op zichzelf? Van Aert gaat er voor een dag na beginnersfout, glad wegdek voor vroege vertrekkers

Revanche op zichzelf? Van Aert gaat er voor een dag na beginnersfout, glad wegdek voor vroege vertrekkers
Foto: © photonews

Een dag na zijn 'beginnersfout' krijgt Wout van Aert de kans om revanche op zichzelf te nemen en in de tijdrit de puntjes op de i te zetten.

Als Wout van Aert erop gebrand is om uit te pakken, kijk dan maar uit! Van Aert zal na zijn misgelopen ritzege van dinsdag zeker willen reageren in de tijdrit van 31,9 kilometer van Montbrison naar La Bâtie d'Urfé. Van Aert vertrekt als leider pas als laatste, om 16u. De gele trui zal dus perfect weten welke tijden hij moet kloppen om deze keer wel de overwinning te pakken.

Het belooft een tijdrit te worden in lastige omstandigheden. De organisatie van de Dauphiné liet deze ochtend weten dat het niet meer regent, maar de wegen er wel nog glad bij liggen. Hoe meer de dag vordert, hoe meer de wegen natuurlijk al opgedroogd zullen zijn. De vroege vertrekkers zullen er wellicht het meeste last van hebben.

De grote concurrent van Wout van Aert is niemand minder dan Filippo Ganna, de wereldkampioen tijdrijden. Waarschijnlijk zal de tijdrit dus zeker gewonnen worden door een absolute klepper. Ganna reed dit jaar tot dusver drie tijdritten: twee van die drie won hij, één keertje werd de Italiaan tweede. Ganna vertrekt al om 13u52.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties