OFFICIEEL: vertrek Alexander Kristoff bij Intermarché-Wanty-Gobert eerste op 1 augustus aangekondigde transfer

OFFICIEEL: vertrek Alexander Kristoff bij Intermarché-Wanty-Gobert eerste op 1 augustus aangekondigde transfer
Foto: © photonews

Het is 1 augustus: vanaf vandaag mogen wielertransfers aangekondigd worden. Alexander Kristoff is de eerste naam van wie de nieuwe ploeg met trots zijn komst voorstelt.

Het verblijf van Alexander Kristoff bij Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux blijft dus beperkt tot één seizoen. Een succesvol seizoen, met overwinningen in de Clasica de Almeria, de Scheldeprijs, een ritzege in de Ronde van Noorwegen en nog een rist ereplaatsen. Na een matig 2021 bij UAE werd aan de inmiddels 35-jarige Kristoff al eens getwijfeld, maar die rehabiliteerde zichzelf compleet bij Intermarché.

Alexander Kristoff bleek nog altijd die sterke Noor die zowel in de klassiekers als de rittenkoersen een factor is om rekening mee te houden. Nu wacht hem een andere missie: een rolmodel opnemen in zijn thuisland. Kristoff gaat in 2023 voor Uno-X rijden en zal ongetwijfeld een bron van inspiratie zijn voor de andere renners in die ploeg.

"Een van de grootste Noorse renners ooit komt thuis", staat op de Twitterpagina van Uno-X te lezen. "Een rolmodel en een echte prof." Ook Kristoff zelf heeft zin in de uitdaging die hem binnen enkele maanden staat te wachten. "Het is tijd om thuis te komen. Ik kan niet wachten om aan 2023 te beginnen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties