🎥 Kritiek op vierende renners Jumbo-Visma en parcoursbouwer na catastrofale ontknoping in Ronde van Burgos

Kritiek op vierende renners Jumbo-Visma en parcoursbouwer na catastrofale ontknoping in Ronde van Burgos

🎥 Kritiek op vierende renners Jumbo-Visma en parcoursbouwer na catastrofale ontknoping in Ronde van Burgos
Foto: © photonews

De tweede rit in de Ronde van Burgos kende een catastrofale ontknoping, met vrijwel het hele peloton dat ten val kwam in de slotkilometer. Op sociale media moest de parcoursbouwer het ontgelden en kreeg ook Jumbo-Visma kritiek.

Nadat David Dekker van Jumbo-Visma ten val kwam, konden haast enkel zijn ploegmaats Roosen, Affini en Harper vooraan overeind blijven en palmden deze renners de top drie in de rituitslag in. Roosen won de etappe en vierde net als Affini erg zichtbaar aan de aankomst. Een misplaatst gebaar, vonden sommigen op sociale media, gezien de ravage die de valpartij had veroorzaakt.

Ritwinaar Roosen zei zelf achteraf niet op de hoogte te zijn van de valpartij. "Ik had de valpartij niet gezien", aldus de Nederlander. "Natuurlijk is dit niet de manier waarop ik wilde dat de koers zou eindigen. Ik hoop dat iedereen het oké stelt."

Naast Jumbo-Visma krijgt ook vooral de parcoursbouwer er nog meer van langs. De valpartij kwam er immers na een verkeersdrempel in dalende lijn in de laatste vijfhonderd meter. "Compleet onaanvaardbaar, een absolute schande", is het oordeel van menig wielerliefhebber.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties