🎥 Laurens Sweeck is aan iets ontsnapt: omvallend hek hindert hem net niet in Benidorm

Laurens Sweeck is aan iets ontsnapt: omvallend hek hindert hem net niet in Benidorm

🎥 Laurens Sweeck is aan iets ontsnapt: omvallend hek hindert hem net niet in Benidorm
Foto: © photonews

Laurens Sweeck heeft in Benidorm de Wereldbeker veldrijden gewonnen. Dat hij ongeschonden huiswaarts kan keren, is een minstens even grote winst.

Want dat mag zeker niet als vanzelfsprekend beschouwd worden. Op sociale media zijn beelden opgedoken waaruit blijkt dat Laurens Sweeck aan een valpartij ontsnapt is. Het zijn beelden van een oplopend stuk asfalt uit de cross in Benidorm, waarop te zien is hoe Wout van Aert het volle pond geeft en latere winnaar Mathieu van der Poel probeert bij te blijven.

Wanneer de top drie uit de koers gepasseerd is en ook Laurens Sweeck nadert, valt plots een hek aan de zijkant van de weg om. Het lijkt er niet meteen op dat de toeschouwers al te zwaar aan het leunen zijn. Toch valt het hek plots om en komt zo ook een man uit het publiek ten val.

Zowel het object als de persoon in kwestie belandt zo op het parcours, maar net niet in die mate dat Sweeck gehinderd wordt. De man in de witte leiderstrui kan gewoon voorbij rijden en zijn wedstrijd verder zetten. Dit had wel anders kunnen aflopen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Wielerkrant.be

Al meer dan 5094 wielerfans gingen je voor!

Met de Wielerkrant nieuwsbrief ontvang je dagelijks al het laatste wielernieuws per mail.

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties