Ex-renners onder Patrick Lefevere getuigen: "Zo was hij niet"
Joachim Vandecauter
| 0 reacties
Ex-renners onder Patrick Lefevere getuigen: "Zo was hij niet"
Foto: © photonews

Patrick Lefevere heeft de reputatie om een geldwolf te zijn. Er wordt dan verwacht dat hij een harde onderhandelaar is, maar Tom Boonen en Bram Tankink zien dat anders.

In de jeugdjaren overkwam de familie Lefevere een pijnlijke gebeurtenis. De zaak van de vader ging failliet en sindsdien zit de schrik bij de familie er goed in om zonder geld te vallen. 

Patrick Lefevere herinnert zich dat goed en weet dat hij nogal op zijn geld zit. Zo vertelde hij in de documentairereeks Patrick Lefevere. Godfather van de Koers. Het leverde hem de reputatie op een geldwolf te zijn. Dan verwacht je dat hij een harde onderhandelaar is, maar dat lijkt nog mee te vallen. 

"Hij is altijd eerlijk. Ook al wordt hij zo niet afgeschilderd", vertelde Tom Boonen over Lefevere. "Hij wil niet eerlijk, maar hard overkomen."

Iets gelijkaardigs hoor je bij Bram Tankink die ook ooit met Lefevere rond de onderhandelingstafel zat. Na een ritzege in de Ronde van Duitsland vroeg Tankink opslag, het dubbele zelfs.

"Lefevere zei eerst dat hij failliet zou gaan, moest hij aan iedereen die iets wint, opslag geven. Daarna hoorde hij dat ik een verdubbeling vroeg, waarna hij lachtte en zei: 'in elk bedrijf krijg je een schop onder je kont, als je dat durtf te vragen'. Uteindelijk gaf hij toch toe. Hij heeft me gewoon een half uur laten zweten", aldus Tankink

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties